dissabte, 16 de juliol del 2011

LA NATURA FUNCIONA SOLA


La natura és molt sàvia i està equilibrada, ja que ella mateixa sap com fer-s´ho.

Dins d´un mateix terreny hi ha gran diversitat de plantes, d´aquesta manera les unes ajuden a les altres.

Tant sols la mà de l´home juntament amb  la seva ignorància i avarícia fa que tant sols per interessos arribem a perdre un be tant preuat com és el nostre entorn.

EN LA NATURA

A-   Cada planta te la capacitat d´agafar algun element nutritiu de l´aire  fixant-lo al terra, d´aquesta manera el terra degut a la gran varietat de plantes sempre resta adobat.

B-   Dins de la natura ningú treu profit esgotant la terra ja que tant les fulles, com els fruits al caure resten al terra completant el cicle, i si algun animaló es menja qualsevol part, amb els seus excrements torna a dipositar-lo al terra.


C-   En un lloc determinat, tant sols creixen les plantes que realment poden resistir el terra i la climatologia de la zona, essent realment molt resistents en aquelles condicions.

D-   Les varietats autòctones de la zona fan que estiguin adequades per desenvolupar-se sota qualsevol incidència, creixent en ocasions en condicions gairebé impossibles.

E-   Les condicions del terra no són importants per les varietats establertes en diferents zones, ja que elles mateixes tenen la capacitat d´adaptar-s´hi.

F-    Les mal anomenades plagues, tant sols són una sèrie de sers que habiten una zona determinada, regulant-se elles mateixes, el que fa que si hi prolifera per qualsevol circumstància qualsevol ser danyí, automàticament n´apareix un altre per contrarestar-lo.

G-   Si un terra és el suficientment dolent o compacte, no creixeran segons quines espècies de plantes, i en condicions extremes no en creixerà cap

H-   l´equilibri biològic, no és ni més ni menys el que ha fet la natura durant la seva existència, fent una suma dels apartats abans esmentats


EN EL NOSTRE CAMP

A-   En els camps cultivats tant sols s´hi fan monocultius, el que significa que el terra es va esgotant de diferents elements nutritius que desprès haurem d´aportar, trencant l´equilibri natural.

B-   En els camps cultivats sempre hi traiem un rendiment que desprès no equilibrem de la manera adequada.

C-   Molts cops fem créixer plantes en zones que realment no poden sobreviure, havent de recórrer  a modificar el terra i l´entorn per poder-les cultivar.

D-   El fet de cultivar plantes al·lòctones, també ens fa arribar a modificar l´entorn de les mateixes, de manera molts cops fins i tot aberrant.

E-   Les condicions del terra fan que segons quina planta no tingui prou capacitat d´adaptar-s´hi, havent de recórrer a fer invents.

F-    Els monocultius fan proliferar les plagues degut a que no hi ha prous enemics per poder-les controlar, “ a más perros más pulgas” havent de recórrer a  utilitzar pesticides.

G-   El trencar l´equilibri biològic implica l´estar sempre supeditat a feines i aportacions extres, d´aquesta manera sempre estarem obligats a destruir aquell entorn tant natural que teníem abans.

En definitiva, si intentem fer-ho be en el nostre petit espai, a part de la feina feta, ens sentirem orgullosos de posar una mica de la nostra part per arribar a crear un ambient més natural i adequat a les circumstàncies somniades per tots.

                                                                           JOAN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada